Η Αργάκα είναι ένα χωριό που απολαμβάνει το θαλασσινό αέρα και «αγκαλιάζεται» από ένα πευκόφυτο δάσος. Στην  Αργάκα υπάρχει μεγάλη δασική έκταση που καλύπτει τις ακαλλιέργητες εκτάσεις αλλά συνάμα και πολλές καλλιέργειες.

Όλοι σχεδόν οι κάτοικοι της Αργάκας, σύμφωνα με το Κοινοτικό Συμβούλιο, ασχολούνται με την καλλιέργεια γης. Οι περισσότεροι μάλιστα εξασκούν τη γεωργία ως δεύτερο επάγγελμα, ενώ μόλις το 5% την έχει ως αποκλειστικό επάγγελμα. Στο χωριό ευδοκιμούν καλλιέργειες με εσπεριδοειδή, οπωροκηπευτικά, αβοκάντο, οπωροφόρα δέντρα και  μάγκο. Επίσης, ιδιαίτερα αναπτυγμένη είναι και η ελαιοκαλλιέργεια.

Ο Εκδρομικός Χώρος «Αγίου Μερκουρίου» και το Πάρκο «Μαυράλης» με τα ωραία κυπριακά φυτά και την υπόλοιπη άγρια βλάστησή τους προσθέτουν στις όμορφες «εικόνες» της Αργάκας. Τη φροντίδα τους ανέλαβε το Δασονομείο.  Μοναδική ομορφιά στην Αργάκα χαρίζει και το φράγμα της Αργάκας- Μακούντας που βρίσκεται νοτιοανατολικά του χωριού. Περισσότερα: Φράγμα

Οι επισκέπτες του χωριού έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν τη φύση της Αργάκας ακολουθώντας το Μονοπάτι Μελέτης της Φύσης.  Περπατώντας στο Μονοπάτι, ο επισκέπτης έχει την ευκαιρία να απολαύσει το κάλλος του δάσους της τραχείας πεύκης αλλά και την πανοραμική θέα προς την Κοινότητα, το Κόλπο Χρυσοχούς και τη Χερσόνησο του Ακάμα.  Περισσότερα: Μονοπάτι Μελέτης της Φύσης

Επιπρόσθετα, στην Αργάκα συναντά κανείς πολλά από τα είδη της κυπριακής πανίδας αλλά κυρίως φραγκολίνες, περδίκια και χελώνες καρέτα- καρέτα.

Πηγές:

http://www.moa.gov.cy/moa/fd/fd.nsf/DMLtrails_gr/DMLtrails_gr?OpenDocument

http://www.moa.gov.cy/moa/wdd/wdd.nsf/dams_gr/dams_gr?OpenDocument

http://www.sigmalive.com/news/local/455902